Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe
Wypieki - ciasta, ciasteczka, torty i potrawy na KAZDĄ OKAZJĘ - poleć własne przepisy na stronie z Tarnowa
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Masa waniliowa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Torty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 18:28, 29 Lis 2007    Temat postu: Masa waniliowa

Składniki:

25 dag masła
6 czubatych łyżek cukru pudru
2-3 żółtka
laska 1 drobno posiekanej wanilii

Wykonanie:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale mieszając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.

Masa nadaje się do różnych tortów, ciast, ciasteczek.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Czw 19:41, 29 Lis 2007    Temat postu:

Praktyczna niemal do wielu przepisów. Nawet sama jako deser może być wspaniała. Wielkie uznanie kieruje do Ciebie Kuzynie. Możesz to jeszcze wstawić w kategorii z deserami, tam także będzie pasowało. Laughing Laughing Laughing Very Happy Smile Wink Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Pią 17:57, 30 Lis 2007    Temat postu:

~Dziękuję za pochwałe... to dobry pomysł z deserem!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pią 22:20, 30 Lis 2007    Temat postu:

Trzeba dawać przepisy do możliwie najwięcej dopasowanych kategorii, aby wszystko było jak najbardziej udostępnione. Wink Cool Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pieczarka
Praktykant Forum



Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pią 13:11, 27 Sty 2012    Temat postu:

a jak zrobić taką typową masę maślaną do tortu, chodzi mi o krem, taki na maśle jak się keidyś robiło tłusty i słodki:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
morela
Praktykant Forum



Dołączył: 03 Lut 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pią 11:07, 03 Lut 2012    Temat postu:

Oj ale ciężka ta masa musiała być

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malaga
Praktykant Forum



Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pon 11:06, 06 Lut 2012    Temat postu:

No właśnie o taką ciężką masę mi chodzi, nie mogę znaleść na nią przepisu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
morela
Praktykant Forum



Dołączył: 03 Lut 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Wto 11:52, 07 Lut 2012    Temat postu:

A ta, która jest wyżej nie może być?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Torty Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin