Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe
Wypieki - ciasta, ciasteczka, torty i potrawy na KAZDĄ OKAZJĘ - poleć własne przepisy na stronie z Tarnowa
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Babka makowa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Babki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 10:47, 12 Lip 2007    Temat postu: Babka makowa

Babka makowa

- 1 szkl białek
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. mąki krupczatki
- 1 szkl. maku
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- pół kostki margaryny
- aromat
- *(bakalie, polewa)

1. Margarynę rozpuszczamy i ostudzamy
2. Ciasto:

Białka ubic na sztywno, wsypać mak i cukier, następnie proszek i mąkę, aromat i bakalie, cały czas mieszając. Rozpuszczony tłuszcz wlewać dwiema partiami, wymieszać na koniec dokładnie i wylać na natłuszczoną blachę. Piec ok. 30 - 40 min. ( w temp. 150 ş - potem 200 ş)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pon 20:43, 16 Lip 2007    Temat postu:

Twoje babki Drogi kuzynie jeśli chodzi o jakość to są poza zasięgiem innych, polecaj ich na nasze forum jak najwięcej, użytkownicy napewno będą zadowoleni jak spróbują którejkolwiek z nich. Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Wto 19:03, 17 Lip 2007    Temat postu:

dziekuję, tym bardziej, ze to nie jakieś badziewie Wink Wink Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Wto 21:38, 17 Lip 2007    Temat postu:

Oczywiście, że nie badziewie. Laughing Cool Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Filipos
Moderator
Moderator



Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Siedziba-Tarnów

PostWysłany: Wto 13:10, 21 Sie 2007    Temat postu:

Mniam, pycha już go upiekłem bardzo smaczny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Filipos
Moderator
Moderator



Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Siedziba-Tarnów

PostWysłany: Wto 13:14, 21 Sie 2007    Temat postu:

Wkońcu znalazłem ten przepis na najleprzej stronie piekarskiej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Wto 20:18, 21 Sie 2007    Temat postu:

Oczywiście, jest wspaniały też go piekłem i jakość moge zagwarantować. Laughing Smile Very Happy Cool Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 11:13, 23 Sie 2007    Temat postu:

dziękuję, ale jedno jest pewne, ze Chuck jest najlepszym Agentem na www.wypieki.fora.pl

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pią 15:28, 24 Sie 2007    Temat postu:

Oczywiście, Chuck zawsze w roli głownej, a zadaniem użytkowników jest naśladowanie naszego Patrona. Laughing Smile Very Happy Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Wto 10:34, 28 Sie 2007    Temat postu:

pewnie!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Śro 0:17, 29 Sie 2007    Temat postu:

Jakby nie Chuck, to tej strony by wogóle nie było Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Sob 19:24, 08 Wrz 2007    Temat postu:

Pewnie, Chuck to NAJ NAJ NAJ lepszy agent, jakiego kiedykolwiek widziałem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Sob 19:30, 08 Wrz 2007    Temat postu:

Chuck i koniec kropka. Nie żaden czesio, NIE!!!!!!!!!!!!!! Poprostu Chuck Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Babki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin